CONTINENTAL

Continental je vodeća njemačka korporacija koja se bavi proizvodnjom dijelova za automobile i kamione. Specijalizirani su za gume, kočnice, sisteme za stabilnost vozila, injection sisteme, tahografe i mnoge druge dijelove. Glavna centrala je smještena u Hanoveru, a njihove tvornice se nalaze diljem svijeta. Četvrti su svjetski proizvođači guma, ali su po zaradi na drugom mjestu, budući da imaju najraznovrsniju proizvodnju dijelova u odnosu na druge proizvođače.

1987.godine kupuju poznatu američku kompaniju General specijaliziranu za proizvodnju guma za 4×4 vozila. Tom kupnjom učvršćuju svoju poziciju na američkom kontinentu. Tri godine poslije kupuju češku kompaniju Barum i time se šire na istočnu Europu i rusko tržište. Continental je oduvijek bio sinonim za prestiž, obzirom da su zbog njihove kvalitete i pouzdanosti svi proizvođači vozila baš njihove gume odabirali za prvu ugradnju na svoja najluksuznija vozila.continental group

„General tire“ je američka kompanija koju je 1915.godine osnovao William F. O’Neil. Kompanija se od svog osnutka pretežno bazirala na velika i teška vozila, te je jako brzo postala sinonim za kvalitetu kod 4×4 vozila. Svoju reputaciju su održali do današnjih dana no nažalost 1980-ih godina su bili prisiljeni doći pod otkrilje neke velike kompanije. To je iskoristio Continental kupivši ih 1987.godine.

Continental je napravio još jedan odličan potez kupivši od Michelina europski dio Uniroyala, te od njega napravio statusni simbol za kišne gume izbacivši na tržište jednu od najboljih kišnih guma „Rainexpert“.

Osim Uniroyala Continental je napravio pametan potez kupivši 90-ih godina poznatu austrijsku kompaniju Semperit. Ova marka je stekla svoju slavu na proizvodnji kvalitetnih zimskih guma u kojima su i dan danas u svjetskom vrhu.

Ponedjeljak - Petak
od 08:00 do 16:00
Subotom od 08:00 do 12:00
tel/fax:020/418-955
mob: 095-913-7349

Hebranga b.b. (RK. Srđ)
20000 Dubrovnik
Vlasnik: Nikola Vojvodić
email: automotogumedubrovnik@gmail.com